Намери отговорите на въпросите за
професионално обучение в нашия блог

Осигурете си работа у нас, а и в чужбина!

13.03.2017
Сподели:

Безработицата и несигурността са там, където има недостиг на знания и умения. Там, където се е получи застой, бил е нарушен принципът “Учене през целия живот”.

Това не е “отнесена фраза”, а отдавна възприет в съвременния свят начин на съществуване. И по-точно – на развитие.

 

kljuchovi-aspekti-na-profesionalnoto-obuchenie-v-hotelierstvoto2

 

Не случайно навсякъде правителствата, бизнесът и регионите се обединяват в целенасочени програми за стимулиране на дадени професии – обучения, повишаване на квалификация, специализации. Както е известно, даже се въвеждат защитени професии, съобразно развитието на дадения регион.

Ученето през целия живот позволява да сме наясно с потребностите и изискванията на бизнеса и пазара на труда както за момента, така и за тенденциите в развитието му, за да можем да ги следваме.

Възможност за такива “квалификации в движение” дава “Постериори” – център за обучение  по различни професии, сертифициран от Националната агенция за професионално образование и обучение към МОН. Завършилите получават официален сертификат за придобитата степен в дадената специалност.

Предлаганото тук обучение е по професии, подбрани както съобразно условията и изискванията у нас, така и с търсенето на специалности в международен план.

 

Център за професионално обучение Постериори - зала за обучение
Център за професионално обучение Постериори – зала за обучение

 

Някои от тях позволяват не само да сме търсени кадри, но и да започнем или да се включим в малък или среден семеен бизнес – например в сладкарството, или със счетоводни услуги, с търговия. Има и курс по Икономика и Мениджмънт.

При други предлаганото професионално обучение е по специалности, които са стратегически за ред отрасли в бизнеса, но квалифицираните кадри са крайно недостатъчни. В този категория може да изберете курс за заварчик, за машинен оператор на металорежещи машини, монтьор на пътностроителна техника, подемно-транспортна и др.

Може също така да изберете и курс за охранителния бизнес – банкова охрана и инкасова дейност, лична охрана, физическа охрана на обекти.

Особено атрактивен е предлаганият курс за  хотелиер – организация на хотелиерството, администратор, ресторантьор, готвач, сервитьор, барман, камериер, работа в заведенията за хранене и развлечения, и др.

Ако сте следили обявите на Агенцията по заетостта, сте забелязали, че в хотелиерството често има оферти от водещи курорти във Великобритания и Испания. Появяват се и от Германия, има и предложения за круизни кораби.

Наемането става съвсем легално, със съдействието на Агенцията по заетостта, при спазването на всички законови изисквания – добро заплащане, осигуровките се плащат отделно, добри условия за настаняване и престой.

Това, че офертите са сезонни, е малко относително – има предложения и за летни, и за зимни курорти. Освен това договорите често са с възможност за удължаване. От вас зависи попаднали веднъж в бранша, как ще се развиете.

Сертификатът на “Постериори” от МОН – естествено – включва висока оценка на всичко в Центъра. Това са и висококвалифицираният екип от преподаватели, и методите на обучение, и разкошните, модерно обзаведени и оборудвани  учебни бази в София и в Банско – хотел „Лъки Банско“.

Показателни са отзивите на курсисти, минали обученията. Те са на различни възрасти, с различни професии и стаж, има и цял мениджърски екип. Всички обаче посочват пряката практическа насоченост на курсовете, широката обхватност и достъпния начин, по който се поднася информацията.

Изберете си и вие от курсовете на “Постериори” – това ще е печеливш ход за работата ви у нас, а и в чужбина!

 

https://posteriori.bg/kontakti/